Udruga Veranda predstavila svoju djelatnost edukativnom interaktivnom instalacijom u sklopu akcije ParkArt 2016

Novosti   |   30.08.2016.
Ispiši Preporuči
Udruga Veranda predstavila svoju djelatnost edukativnom interaktivnom instalacijom u sklopu akcije ParkArt 2016

25. i 26. kolovoza 2016. u gradskom parku Verandine su volonterke sa svojom koordinatoricom i brojnim posjetiteljima pomagačima izrađivale prostornu, edukativnu interaktivnu instalaciju. Ovom nekonvencionalnom pristupu u radu s mladima nit vodilja bila je interdisciplinarnost – povezivanje umjetnosti, pedagogije, sociologije i psihologije. Osim upoznavanja posjetitelja s radom, misijom i vizijom Udruge, cilj je ove akcije bio ponuditi mladima zabavan sadržaj, a istodobno na neposredan i diskretan način dobiti od njih povratnu informaciju o njihovim stavovima i razmišljanjima spram određenih tema koje ih se tiču. Također, važno je bilo i ponuditi sadržaj koji će osobi koja prolazi labirintom, ukazati na važnost prepoznavanja postojanja problema te pomoći da sami shvate važnost učenja mehanizama za rješavanje tih problema.

Stoga je instalacija koncipirana kao labirint – simbol igre i različitih životnih puteva i odabira, ispravnih i pogrešnih. Labirint je bio podijeljen na 6 postaja koje su predstavljale životne cjeline u životu mlade osobe: Vršnjaci (prijateljstvo), Ljubav, Obiteljski odnosi, Odnos prema samome sebi, Slobodno vrijeme, Društvena očekivanja. Te cjeline prikazane su ilustracijama situacija do kojih dolazi kada zakaže komunikacija, tolerancija, sposobnost za kompromise, empatija i općenito međuljudski odnosi.

Osim samog pronalaženja „pravog puta“ u labirintu, cilj je bio pronaći navedene postaje te prema osobnim aspiracijama i vodeći se vlastitim iskustvom prokomentirati prikazanu situaciju.

Ovaj mini projekt rezultirao je izvrsnim odazivom mladih te vrijednim povratnim informacijama koje će Udruga svakako uzeti u obzir u planiranju nadolazećih aktivnosti u radu s mladima.

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2018. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.