Udruga Veranda i Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici osnovale savjetovalište za studente

Novosti   |   18.12.2014.
Ispiši Preporuči
Udruga Veranda i Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici osnovale savjetovalište za studente

U sklopu Verandinog velikog projekta Savjetovalište za mlade financiranom od strane Ministarstva socijalne politike i mladih predsjednica udruge Veranda Dinka Antunović je sa dr. sc. Vesnom Bedeković, prof. v.š., dekanicom Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici i predsjednikom Studentskog zbora VŠMTI Dominikom Kadežabekom potpisala ugovor o provođenju savjetovališta za studente.

Osnivanje savjetovališta za studente potaknuto je dobrom suradnjom Udruge Veranda sa VŠMTI i studentima, koja traje od 2012. godine kroz psihoedukativne radionice i savjetovanja održavana za studente, ali i potrebom Visoke škole da studentima ponudi što kvalitetniju i suvremeniju psihosocijalnu pomoć i savjetovanje tijekom studiranja i boravka u našem gradu.

Zajednički cilj je i u Virovitici ponuditi mladim studentima mogućnost savjetovanja, psihološku podršku, psihoedukativne radionice i predavanja, što je već niz godina uvriježena praksa na različitim fakultetima i učilištima u većim gradovima, te na taj način podignuti kvalitetu studiranja i studentskog života u našem lijepom gradu Virovitica.

Savjetovalište će voditi članica udruge Veranda magistra psihologije Ivana Martinušić, koja je uključena u rad sa studentima od samih početaka suradnje, a savjetovalište se održava u prostorijama VŠMTI -a kako bi usluge savjetovanja bile psristupačnije i što bliže studentima.

U suradnji sa Studentskim zborom, udruga će organizirati individualne i grupne termine u obliku radionica i aktivnosti koje će studnetima pomoći u učenju, pri svladavanju ispitne anksioznosti i treme te pri rješavanju svakodnevnih problema s kojima se susreću (problemi u obitelji, partnerskim vezama, različiti strahovi, narušeno samopouzdanje i samopoštovanje...).

 

Savjetovalište s radom započinje u siječnju 2015., a održavati će se svakog utorka u terminu od 18 - 20 h. Kako se uključiti u proces savjetovanja studenti se mogu informirati posjetom stranice VŠMTI, pod rubrikom savjetovanje ili direktno na linku

www.veranda.hr/savjetovaliste gdje će moći ispuniti prijavni obrazac za uključivanje u savjetovaliste nakon čega će dobiti termin savjetovanja.

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnja izvješća

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.