Programi

Udruga Veranda   |   25.09.2009.
Ispiši Preporuči

Glavni program u posljednjih devet godina djelovanja udruge je Savjetovalište za mlade koje obuhvaća individualno savjetovanje i radionice za mlade kako slijedi:

Savjetovalište

- za mlade

- za studente

- za maloljetne mame

Savjetovalište je osnovano kako bi se pomoć i podrška mladima pri svladavanju određenih poteškoća učinila dostupnijom.

Tijekom razdoblja adolescencije i u ranoj mladenačkoj dobi osobe se susreću sa različitim izazovima i problemima za koje ponekad nisu spremni, sazreli ili još nisu pronašli način kako da ih uspješno savladaju.

Savjetovanje mladih omogućava da u sigurnom i strukturiranom okruženju u kojem mogu razgovarati o pitanjima koja su za njih važna, nauče nove strategije rješavanja problema ili suoćavanja sa stresom, postave nove ili redefiniraju stare nerealne ciljeve, donesu odluke koje će nadalje usmjeravati njhov život...

MLADI! Ako imate neke dvojbe oko situacije u kojoj ste se našli, ako ne nalazite odgovore na svoja pitanja, ako doživaljavate neki oblik nasilja u obitelj iili školi, ako imate neke strahove koje želite pobijediti, ako ste obeshrabreni ili jednostavno želite razgovarati

DOBRODOŠLI U NAŠE SAVJETOVALIŠTE. www.veranda.hr/savjetovaliste

Na navedenom linku možete ispuniti obrazac za prijavljivanje u naše savjetovalište.

Brže, jednostavnije, besplatno i stručno!

"Samo je jedan kutak svemira koji sigurno možete promijeniti, a to ste vi sami.", Aldous Leonard Huxley

 

U sklopu projekta savjetovalište za mlade održavamo sljedeće radionice:

Radionice komunikacijskih vještina

Namijenjene su svim mladima s ciljem poboljšanja postojećih i usvajanja novih komunikacijskih vještina potrebnih za aktivno sudjelovanje u društvu. Mladi ne žele biti samo pasivni promatrači u obitelji, školi, društvu... Prilika je u opuštenoj atmosferi proširiti svoje vidike...

Radionice Učimo učiti

Namjenjene su učenicima srednjih škola. Cilj radionica je poboljšanje kvalitete učenja. Također ciljevi su i upravljati vlastitim vremenom, zauzeti pozitivan stav prema stjecanju novog znanja i preuzeti odgovornost u vlastitom učenju, kao i korištenje vještina planiranja.

Radionice Roditelj za pet

Radionice „Roditelj za pet“ namijenjene su mladim ljudima, budućim roditeljima sa osnovnim ciljem prevencije maloljetničkih trudnoća i odgovornog planiranja roditeljstva.

Sudionici/ce: mladi u dobi od 15 do 18 godina.

Radionice učenja socijalnih vještina

Provodi se u ciljano izabranoj skupini mladih, a naglasak je na usvajanju sljedećih socijalnih vještina:

komunikacija (slušanje i izražavanje)

izražavanje emocija

mirno rješavanje sukoba

samokontorola, reakcije na neuspjeh

suoćavanje s vršnjacima

rješavanje problema

donošenje odluka.

 

Radionice relaksacije smijehom

Smijehom se potiču i razvijaju samopouzdanje, povjerenje u druge, radost i sreća, a otklanja nesigurnost, stres, napetost, tuga. Na radionicama mladi vježbaju novi oblik relaksacije.

Sudionici: mladi od 15 - 29 godina

 

.................................................................................................................................................
Radionice su besplatne, a izvode ih stručne educirane osobe udruge. Organiziraju se periodično. info@veranda.hr


Ostale aktivnosti udruge:

Udruga provodi edukaciju i stručnu superviziju za stručne osobe koje djeluju u savjetovalištu.

Članovi udruge sa korisnicima i volonterima te drugim partnerima i suradnicima organiziraju i provode različite aktivnosti kroz cijelu godinu o čemu informiraju javnost putem javnih medija, naše web stranice, te Facebook stranice Udruga Veranda i Facebook grupe Volonteri Verande.

Organiziranje volontiranja:

Udruga kontinuirano organizira aktivnosti za volontere u sklopu savjetovališta.

Volonter udruge ne može biti baš svatko, stoga udruga provodi senzibilazciju kako bi se uskladili interesi volontera i potrebe udruge što je od presudne važnosti za cilj organiziranja volontiranja.

Organiziranje volontiranja bazira se na vršnjačkoj edukaciji njih samih, nakon čega oni šire pozitivnu poruku među populacijom mladih i tako direktno utječu na pozitivne promjene u društvu. Kako postati vršnjački edukator?

Informacije na info@veranda.hr

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2018. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.