Održana radionica relaksacije smijehom

Novosti   |   01.12.2018.
Ispiši Preporuči
Održana radionica relaksacije smijehom

U sklopu projekta prevencije ovisnosti u lokalnoj zajednici, financiranog od strane Lions kluba Vereucha, 1.10. je u prostorima Udruge Veranda održana radionica Relaksacije smijehom za učenike iz Učeničkog doma. Voditeljica radionice je Marina Petrić, radna terapeutkinja i certificirana voditeljica relaksacije smijehom.

Cilj radionice je bio senzibilizacija mladih osoba o važnosti smijeha i relaksacije u svakodnevnom životu te demonstracija i uključenje u jedan neobičan ali vrlo jednostavan  načina  opuštanja.

Moderna znanost je potvrdila kako jena prvom mjestu, za stvaranje osobne sreće i dobrih odnosa u zajednici, vrlo važna bogata mreža emocionalne povezanosti među ljudima. Nedostatak opuštenog i neopterećenog kontakta rezultira nesuglasicama koje mogu trajno otuđiti osobu od prijatelja i obitelji. To je jedan od razloga zašto su nasilje, ovisnosti i maloljetnička delikvencija postali naša svakodnevnica.

Relaksacija smijehom je kombinacija smijeha i pravilnog disanja. Smijeh, pjevanje i igra element su unutarnje radosti koje potičemo vježbajući smijeh. Znanstveno je dokazano da tijelo ne raspoznaje razliku između prirodnog i simuliranog smijeha te da i jedna i druga vrsta smijeha izazivaju iste pozitivne fiziološke promjene. Vježbama smijeha pristupamo kao inventivnoj vrsti tjelovježbe putem koje postajemo razigrani poput male djece i izražavamo svoju urođenu ali često potisnuti radosnu prirodu.

Kao rezultat imamo trenutno podizanje raspoloženja, a dugoročno smanjenje stresa i međusobnih tenzija, bolju komunikaciju, empatiju, poboljšanje ukupnog zdravstvenog stanja, smanjenje depresije i anksioznih stanja, povećanje samopouzdanja i sposobnost samoizražavanja. Za navedene benefite vjerujemo da su put ka ispunjenom životu bez potrebe za bilo kojom vrstom ovisnosti prisutne u današnjem vremenu.

Nakon metode relaksacije smijehom tijelo i duh smo odmorili tehnikama opuštanja i relaksacije.

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2018. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.