O nama

Udruga Veranda   |   25.09.2009.
Ispiši Preporuči

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima kroz preventivne programe na području cijele županije.
Udruga „Veranda“ je skraćeni naziv udruge, a znači ostakljen prostor obasjan suncem u duhu slavonske verande. U prenesenom značenju toplina verande je otvoren pogled unutra i van. Zato se naziv udruge piše pod navodnicima, a naše ozračje je u žutoj boji.
5. veljača je Dan udruge.
Trokut je službeni znak udruge na čijoj je donjoj kateti ime udruge, a vrh predstavlja ono najljepše i najdragocjenije: mlade!
Udruga se bavi savjetovalištem za mlade i studente u sklopu kojeg organizira individualna ili grupna savjetovanja, radionice, predavanja, tribine, druge različite aktivnosti, program za volontere, edukacije, stručne supervizije i vršnjačke supervizije, te obilježava brojne datume poput Dana mladih, Dan volonterstva, Dan nepušenja, Mjesec borbe protiv ovisnosti, Dan otvorenih vrata udruga i aktivnosti vezane za pitanja i problematiku mladih.

Udruga „Veranda“ je prva udruga koja se bavi pomoći mladima u našoj županiji, te je već nakon prve godine djelovanja dobila vlastiti prostor na korištenje od Grada Virovitice što je veliki pokazatelj potrebe za njenim postojanjem od društvene zajednice. Danas koristi isti prostor u zakupu od Grada Virovitice.
Udruga okuplja stručne osobe - članove koji svojim volonterskim angažmanom pridonose radu udruge, te korisnike i mlade volontere koji se uključuju u aktivnosti udruge na principu vršnjačke edukacije.

Udruga se financira iz lokalnog, državnog i EU proračuna, kroz samostalne i partnerske projekte.

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2018. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.