Udruga Veranda
Novosti
Dani otvorenih vrata 2017.i Hrvatska volontira

U subotu 27. svibnja 2017. Udruga za pomoć mladima VPŽ "Veranda" otvorila je svoja vrata građanima. Tom prigodom Udruga je obilježila 10. godišnjicu postojanja i djelovanja. Volonteri su zainteresiranim posjetiteljima prenijeli svoja volonterska iskustva, a članice svoja iskustva u 10-godišnjem radu na preventivnim programima s mladima.

 Moglo se čuti koji su programi trenutno aktualni u udruzi, kome se mladi mogu obratiti za pomoć i u kojim se oblicima ona odvija te što planiramo dalje. Aktivnost je organizirana i kako bi se dale preporuke za buduće suradnje udruga, ondnosno za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva te u svrhu promicanja volonterstva. Zdravom zakuskom osvijestili smo važnost brige o zdravlju i kvaliteti života. Također, posjetiteljima su podjeljeni reflektirajući prsluci, koje je Verandi donirala PU Virovitičko-podravske županije, kako bismo još jednom potaknuli mlade sudionike u prometu na važnost odgovornog i savjesnog ponašanja prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu. Ova aktivnost dio je aktualnog projekta udruge "Od akcije do reakcije - živi život", financiranog od strane Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Podjelom prigodnih poklona posjetiteljima i uručenjem priznanja vrijednim volonterkama za nesebičan volonterski angažman i doprinos radu udruge, Veranda je obilježila kraj manifestacija Hrvatska volontira i Dani otvorenih vrata udruga 2017.

 Veranda se zavolontirala -  sudjelovanje u manifestaciji „Hrvatska volontira“

Volonteri Udruge za pomoć mladima Virovitičko-podravske županije "Veranda" pružaju pomoć u učenju i pisanju zadaća te pripremi za usmene i pismene ispite svojim vršnjacima, učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima. Pomoć se odvija u sklopu programa "Vršnjačka edukacija u Našoj učionici", kontinuirano tijekom cijele godine pod nadzorom i u organizaciji koordinatorice volontera, u suradnji s roditeljima učenika. Do sada se suradnja s roditeljima učenika - korisnika programa pomoći u učenju - pokazala vrlo uspješnom te će se program i dalje nastaviti odvijati prema potrebama korisnika. Više informacija na: www.veranda.hr i info@veranda.hr.

30.05.2017.