"Od akcije do reakcije - živi život", novi Verandin projekt

Novosti   |   12.07.2016.
Ispiši Preporuči
"Od akcije do reakcije - živi život", novi Verandin projekt

U 2015. godini na području RH broj poginulih mladih vozača bio je čak za 97,1 % veći u odnosu na 2014.

Već i male količine alkohola (0,00 do 0,50 promila) utječu na percepciju, ponašanje i reakcije vozača – Dovoljno da postaneš dio crne statistike. Stoga, preuzmi odgovornost za svoje ponašanje jer o njemu ovisi tvoj život i životi drugih sudionika u prometu. Radi na kondiciji tijela i duha, a ne „alkoholnoj kondiciji“.  Reagiraj na vrijeme i odaberi život -  za sebe i svoje prijatelje.

Projekt Udruge za pomoć mladima VPŽ „Veranda“ -  "Od akcije do reakcije - živi život" –obuhvatit će 300 mladih osoba od 15 do 29 godina s područja Grada Virovitice i županije, kojemu je glavni cilj promjena ponašanja mladih sudionika u prometu, a specifični cilj je edukacija i informiranje mladih o vlastitim strategijama i mehanizmima donošenja odluka, odgovornosti te kompetencija kao aktivnih sudionika cestovnog prometa, a vezanih za konzumaciju alkohola i stil života tj. prevencija vožnje pod utjecajem alkohola. Projekt je financiran putem javnih potreba Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

U projektu će se provesti radionice s mladima u suradnji s autoškolama, Okrugli stol, promocija i kampanja u cilju prevencije konzumacije alkohola i vožnje pod utjecajem alkohola u populaciji mladih.

O aktivnostima u sklopu projekta Veranda će redovno izvještavati i pozivati mlade da se uključe putem svojih glasila, Facebook-a, te Radio Virovitice.

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnja izvješća

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.